Het is vandaag al dertig jaar geleden dat de Franse wielrenner Pascal Jules op 26-jarige leeftijd even voor middernacht op een zondagavond bij een auto-ongeluk om het leven gekomen in het Noord-Franse plaatsje Bernay.

Zijn zoon Justin (nog maar goed een jaar oud) moest dus opgroeien met een stiefvader. Dit liep echter niet goed af. Justin Jules werd in 2008 immers veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf voor doodslag op zijn stiefvader. Bij zijn vrijlating in 2011 werd hij meteen ook beroepsrenner.
In totaal boekte Pascal Jules 15 overwinningen in zijn, door zijn dood afgebroken, profcarrière. Daarnaast behaalde hij een aantal ereplaatsen in grote eendaagswedstrijden, waaronder een tweede plaats in Parijs-Brussel en de Ronde van Lombardije (allebei in 1982) en een derde plaats in Luik-Bastenaken-Luik in 1983.
Pascal Jules nam vier keer deel aan de Ronde van Frankrijk. In 1984 won hij de etappe naar Nantes. Zijn eindklasseringen waren 61e (1983), 21e (1984) en (114e) in 1987. In 1986 stapte hij af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.