Vandaag 55 jaar geleden nam Frank Sinatra met het orkest van Count Basie “Nice work if you can get it” op. Dit zou zijn comeback inluiden.

De rock’n’roll had Frank Sinatra wat in de hoek gedrumd en het heeft weinig gescheeld of hij had ook nog eens “the British invasion” over zich heen gekregen. Maar juist in dat interregnum na “the day the music died” en de komst van The Beatles sloeg Frankie boy toe. Met het orkest van Count Basie maakte hij een jazzy getinte elpee met daarop “Pennies from Heaven” (Arthur Johnston, Johnny Burke), “Please Be Kind” (Saul Chaplin, Sammy Cahn), “(Love Is) The Tender Trap” (Cahn, Jimmy Van Heusen), “Looking at the World Through Rose Colored Glasses” (Jimmy Steiger, Tommy Mailie), “My Kind of Girl” (Leslie Bricusse), “I Only Have Eyes for You” (Harry Warren, Al Dubin), “Nice Work If You Can Get It” (George Gershwin, Ira Gershwin), “Learnin’ the Blues” (Dolores Vicki Silvers), “I’m Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter” (Fred Ahlert, Joe Young) en “I Won’t Dance” (Jerome Kern, Jimmy McHugh, Oscar Hammerstein II, Dorothy Fields, Otto Harbach). Velen beschouwen dit van een even hoge kwaliteit als zijn werk met Nelson Riddle in de vroege jaren vijftig.
Sinatra appeared on The Dinah Shore Show on December 9, 1962, the day before the record was released. He performed the album’s arrangement of “Please Be Kind” and it was an immediate success. In 1964, Sinatra and Basie would make a final studio recording, It Might as Well Be Swing, orchestrated by Quincy Jones, and Sinatra’s first live album, Sinatra at the Sands (1966) would also feature the Basie band. Daarna zou Sinatra nog enkele van zijn grootste hits scoren, die echter vaak weinig of niets met jazz hadden te maken, zoals “Strangers in the night”, “The summerwind”, “New York, New York” en natuurlijk “My way”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s