Voor de Colombiaanse wielrenner Esteban Chaves (links op deze foto van Erik Westerlinck, naast zijn landgenoot Jarlinson Pantano) is het seizoen afgelopen. Gisteren ging hij in de finale van de Grote Prijs van Emilia zwaar tegen de grond in een afdaling, waarbij hij stevig doortrok om leider Giovanni Visconti terug te halen, met een schouderbreuk als gevolg.

Johan Esteban Chaves Rubio (Bogota, 17 januari 1990) werd in 2012 werd prof voor de ploeg Colombia es Pasion. Het seizoen 2013 viel voor de jonge Colombiaan echter in het water door zware valpartij in de Trofeo Laigueglia, waarbij hij een gecompliceerde armbreuk opliep. Er waren veel twijfels of Chaves zijn carrière kon voortzetten, laat staan zijn belofte als topklimmer kon inlossen. Orica GreenEDGE nam de gok en Chaves betaalde het vertrouwen terug in 2014 met een ritzege in Verbier in de Ronde van Zwitserland.
In 2015 loste de Colombiaan zijn belofte als topklimmer in door in de Ronde van Spanje twee etappes te winnen, de rode leiderstrui een aantal dagen te dragen en uiteindelijk als vijfde te eindigen in het algemeen klassement. In 2016 lag de focus van Chaves volledig op de Ronde van Italië; hij won de koninginnenrit, droeg één dag de roze trui en werd uiteindelijk tweede in het algemeen klassement. Hij won ook de Grote Prijs van Emilia, die hem een jaar later dus zo slecht is bekomen, en een week daarna de Ronde van Lombardije. Hij was de eerste Zuid-Amerikaan die een klassieker kon winnen. Maar volgende week zal hij dus zijn titel niet kunnen verdedigen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s