Morgen zal het veertig jaar geleden zijn dat voor het eerst een vrouw deel mocht uitmaken van de jury bij een bokswedstrijd voor een kampioenstitel. En het toeval wou dat een jurybeslissing inderdaad noodzakelijk was (Mohammed Ali won op punten van Earnie Shavers).

Ali was the unanimous winner, with Shain giving the champion 9 of 15 rounds. This made her the first woman to be a boxing judge for a heavyweight championship bout, which felt to her “like when an opera singer makes her debut at the Met”. Ali once asked her if she would be bothered if she got blood on her clothing while at a fight, and Shain responded “Well, as long as it’s not my blood”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.