Gwyneth Kate Paltrow werd geboren in Los Angeles (Californië). Ze werd in eerste instantie bekend als de vriendin van Brad Pitt, maar ze is tegenwoordig vooral bekend van haar eigen filmrollen, waaronder Shakespeare in Love, waarvoor ze een Oscar won. Alhoewel ze Amerikaanse is, spreekt ze in enkele films naar men zegt met een foutloos Brits accent. Ze woont met haar gezin in Engeland.

Paltrow is de dochter van televisieproducent en regisseur Bruce Paltrow en actrice Blythe Danner. In 1991 maakte ze haar filmdebuut in Shout. Datzelfde jaar speelde ze de jonge Wendy in Hook van Steven Spielberg. De jaren daarna speelde ze kleine rollen in films als Malice, Flesh and Bone, Mrs.Parker and the Vicious Circle en Jefferson in Paris, tot ze in 1995 haar grote doorbraak beleefde met de film Se7en. In deze film speelde ze een kleine maar belangrijke rol als de vrouw van Brad Pitt. De twee kregen ook in het echt een relatie. De relatie kreeg veel aandacht in de pers, en Paltrow was op slag beroemd. Twee jaar later was de relatie voorbij. Nadien had ze onder meer een relatie met Ben Affleck.
In 1996 kreeg ze ook aandacht voor haar filmwerk, toen ze de titelrol kreeg in Emma, naar de roman van Jane Austen. In 1998 speelde ze de hoofdrol in vijf verschillende films. Vooral Sliding Doors en Shakespeare in Love waren succesvol. In “A perfect murder” van Andrew Davis is ze de vrouw van Michael Douglas en de minnares van Viggo Mortensen. To calm her and create a certain atmosphere of intimacy before filming the lovemaking scenes, Viggo Mortensen sang a couple of love songs to Gwyneth Paltrow that he learned in Argentina when he was young. In an interview he said, “I don’t know if that ended up scaring her instead.”
In 1999 speelde ze samen Matt Damon, Jude Law, Philip Seymour Hoffman en Cate Blanchett in The Talented Mr. Ripley, in 2000 gevolgd door Duets, een film van haar vader, Bruce Paltrow. In 2003 was ze Sylvia Plath in de film Sylvia. In deze film speelde ze dan weer voor het eerst samen met haar moeder.
Op 5 december 2003 trouwde Paltrow met Chris Martin, de zanger van Coldplay. In 2004 werd hun dochtertje geboren, in 2006 volgde een zoontje. Op 25 maart 2014 besloten Paltrow en Chris Martin te gaan scheiden. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.