Zestig jaar geleden ging de musical “West Side Story” in première op Broadway. Hij zal daar uiteindelijk 732 keer worden opgevoerd. Het libretto werd geschreven door Arthur Laurents en Stephen Sondheim (liedteksten). Leonard Bernstein was de componist. De eerste regisseur en choreograaf was Jerome Robbins. (Foto Fred Fehl via Wikipedia)

Op 20 december 1957 wint Jacques Brel “Le Grand Prix du Disque” met “Quand on n’a que l’amour”.
Op 3 januari 1958 weigert Maria Callas verder te zingen na het eerste bedrijf van “Norma” in de opera van Rome. Zij geeft “een plotse stemverlaging” op als reden, maar algemeen wordt aangenomen dat zij zich beledigd voelde omdat ze het applaus met anderen moest delen en zij naar haar zin onvoldoende werd toegejuicht. Het is een dure liefdadigheidsvoorstelling die helemaal is uitverkocht. De “sjiekere” plaatsen (zoals president Gonchi en zijn echtgenote) houden zich sterk, maar “op den uil”, zoals Het Laatste Nieuws destijds berichtte, braken er relletjes uit tussen voor- en tegenstanders van Callas. Datzelfde jaar was Witold Lutoslawksi’s treurmuziek een niet-seriële dodekafonische reactie tegen het sociaal-realisme dat hem tot dan toe werd opgedrongen.
In 1959 wint Jef Remon uit Temse als Jacques Raymond de “Ontdek de Ster”-wedstrijd van de BRT.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s