Tony Hoar (Emsworth, 10 februari 1932) is een voormalig Brits wielrenner die in 1955 en 1956 als beroepsrenner actief was. Samen met Brian Robinson was hij in 1955 de eerste Brit die de Ronde van Frankrijk uitreed. Hoar eindigde als laatste in het eindklassement en werd daarmee rode lantaarndrager. Op onderstaande foto wordt de lantaarn hem symbolisch overhandigd door de Franse Pool Henri Sitek die voorlaatste eindigde. Op bovenstaande foto zien we hem in actie in desbetreffende Tour achter een Zwitser die nog niet is geïdentificeerd (Otto Meili of Ernst Rudolf) en naast zijn gebrilde landgenoot Ken Mitchell, die de Tour niet uitreed.

14797183732473Scan58

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.