Quick-Step, BMC en Sunweb zijn voor de meeste waarnemers de grootste kandidaten om deze namiddag het WK ploegentijdrit te winnen. Maar Renaat Schotte ziet nog een ijzersterke formatie. Team Sky zakt naar Bergen af met Chris Froome, Vasil Kirijenka, Michal Kwiatkowski (foto’s Erik Westerlinck), Geraint Thomas, Gianni Moscon en Owain Doull. “Het zijn mannen die bergop uit de voeten kunnen en een tijdrit in de benen hebben”, zegt Schotte over dat zestal. “Vergeet niet dat Doull olympisch kampioen op de ploegenachtervolging is. Sky kan het klassieke duel tussen Quick-Step en BMC als eerste ploeg doorbreken. De Britse ploeg is mijn favoriet. Ze zijn daar om stoorzender te spelen tussen die twee andere favorieten. Het staat na 5 edities 3-2 voor Quick Step tegenover BMC. Maar het zou wel eens 3-2-1 kunnen worden, in plaats van 4-2 of 3-3.” (Sporza)

Michał Kwiatkowski (Chełmża, 2 juni 1990) is een Pools wielrenner die anno 2017 rijdt voor Team Sky. Hij werd in 2007 Europees kampioen op de weg bij de junioren en tweede in de individuele tijdrit. Daarnaast won hij dat jaar het eindklassement van de Vredeskoers voor junioren, wat hij een jaar later herhaalde.
In 2008 werd hij naast Europees kampioen tijdrijden bij de junioren, ook wereldkampioen tijdrijden bij de junioren en in 2009 Pools kampioen op de weg bij de beloften.
Bij de elite won hij in 2012 de proloog in de Driedaagse van West-Vlaanderen. In 2013 brak hij door bij de internationale wielertop. Hij wist als vierde en beste jongere te eindigen in Tirreno-Adriatico, werd vierde in de Amstel Gold Race en eindigde op amper 23-jarige leeftijd als elfde in zijn eerste Ronde van Frankrijk.
Kwiatkowski begon 2014 uitstekend met overwinningen in onder meer de Ronde van de Algarve en de Strade Bianche, waar hij op indrukwekkende wijze Peter Sagan klopte. Eind september werd Kwiatkowski wereldkampioen op de weg in Ponferrada door een groepje favorieten, met onder andere Simon Gerrans en Alejandro Valverde, voor te blijven in de laatste kilometers. Het voorjaar daarop wint hij de Amstel Gold Race in de regenboogtrui in de spurt van een groep van 20 vóór Alejandro Valverde en Michael Matthews.
2017 begon uitstekend met winst in de Strade Bianche en in Milaan-San Remo, respectievelijk vóór Olympisch kampioen Greg Van Avermaet en wereldkampioen Peter Sagan. (Wikipedia)
Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s