De rentrée van Mark Cavendish (foto’s Erik Westerlinck) wil maar niet lukken na zijn door Peter Sagan veroorzaakte val in de Ronde van Frankrijk. Gisteren verdween hij alweer vroegtijdig uit de wedstrijd in Koolskamp. Vandaag krijgt hij een herkansing in de schoot geworpen met de Primus Classic Impanis – Van Petegem. Benieuwd hoe hij het er deze keer van afbrengt.

Mark Simon Cavendish (Douglas, 21 mei 1985) is een Manx baan- en wegwielrenner die anno 2017 rijdt voor Team Dimension Data.
Cavendish is profwielrenner sinds 2005. Voordien haalde hij tal van overwinningen in de jeugdcategorieën van het baanwielrennen. In 2005, 2008 en 2016 werd hij wereldkampioen ploegkoers op de baan. Hij deed dit in 2005 gekoppeld aan Robert Hayles, in 2008 en 2016 gekoppeld aan Bradley Wiggins.
In 2007 brak Cavendish door op de weg door in de Scheldeprijs favorieten zoals Robbie McEwen en Graeme Brown te verslaan. Sindsdien won hij o.m. dertig etappes in de Ronde van Frankrijk, zeventien etappes in de Ronde van Italië en vier etappes in de Ronde van Spanje. Op 25 september 2011 won Cavendish in Kopenhagen de wereldtitel op de weg door in een massasprint Matthew Goss en André Greipel te verslaan. Hij was de tweede Britse wereldkampioen op de weg, na Tom Simpson in 1965. Cavendish is getrouwd met voormalig Page Three Girl Peta Todd. Samen hebben ze twee kinderen.
Cavendish Mark

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.