Vandaag wordt in en rond het West-Vlaamse Koolskamp de 102e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen (1.1) afgewerkt. Meteen is dit de achtste manche van de Napoleon Games Cycling Cup. Met Quick-Step Floors, Lotto-Soudal, Team Dimension Data, BMC, LottoNL-Jumbo en AG2R-La Mondiale komen er zes WorldTour-teams aan de start. Daarbij enkele ronkende namen als Belgisch kampioen Oliver Naesen, Fernando Gaviria, Mark Cavendish, André Greipel, Dylan Groenewegen en tal van anderen. Vooral André Greipel (foto’s Erik Westerlinck) zou ik wel een overwinning gunnen. Hij werkt er zo hard voor, maar het wil helaas niet meer lukken de laatste tijd.

André Greipel (Rostock, 16 juli 1982) is een Duits wielrenner die anno 2017 rijdt voor Lotto Soudal. Hij won elf etappes in de Ronde van Frankrijk, zeven etappes in de Ronde van Italië en vier etappes in de Ronde van Spanje. Greipel also won the points classification in the 2009 Vuelta a España. He also prevailed in the classic Paris–Bourges and won the overall classification of the Australian race Tour Down Under twice, in 2008 and 2010.
Er zit trouwens een belangrijke reden achter de recente mindere prestaties van de Duitser. Het gaat immers heel slecht met zijn moeder Gudrun. Ze lijdt aan de spierziekte ALS en haar toestand gaat zienderogen achteruit. “Hij draagt een zware rugzak met zich mee”, zegt ploegmanager Marc Sergeant in Het Nieuwsblad van 4 september jl. “Zijn mama was een struise Oost-Duitse vrouw, nu weegt ze amper nog 50 kilo en zit ze in een rolstoel. Haar spieren takelen steeds verder af. Hij probeert veel bij haar te zijn, maar hij woont in Keulen en zijn ouders in Rostock, 600 kilometer verder. Die autoritten kruipen ook in de benen.”
Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s