In tegenstelling tot de Tour van vorig jaar en Parijs-Nice bij het begin van dit seizoen kon Jarlinson Pantano (foto’s Erik Westerlinck) zijn kopman Alberto Contador onvoldoende bijstaan in de Tour van dit jaar en de Vuelta. Maar gisteren heeft hij dan toch een bijdrage kunnen leveren om Alberto een waardig afscheid te bezorgen op de Angliru.

Jarlinson Pantano Gómez (Cali, 19 november 1988) is een Colombiaans wielrenner die anno 2017 rijdt voor Trek-Segafredo. Pantano reed bij de junioren ook op de baan en won medailles op het Colombiaanse kampioenschap puntenkoers bij de nieuwelingen en de junioren.
In 2008 eindigde hij in de top-10 van zowel de Ronde van de Isard (5e), GP Willem Tell (2e) en Ronde van de Toekomst (7e). In 2010 wist hij zelfs het podium van de Ronde van de Toekomst te halen toen hij als derde in het eindklassement eindigde, hij won wel het bergklassement.
Pantano reed vanaf 2015 voor IAM Cycling. Bij deze ploeg bereikte hij zijn grote doorbraak voor het grote publiek. 2016 was voor Pantano een belangrijk jaar. Hij won een etappe in de Ronde van Zwitserland en was de beste in de 15e etappe van de Tour de France. Zijn succesvolle jaar leverde hem een contract op bij World Tour formatie Trek-Segafredo waar hij dus vooral fungeerde als de belangrijkste helper van Alberto Contador.
In 2017 werd Pantano Colombiaans kampioen tijdrijden. In de wegrit van dit kampioenschap behaalde hij de tweede plaats. (Wikipedia)
07-Pantano Jarlinson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s