Esteban Chaves (links op bovenstaande foto van Erik Westerlinck naast zijn landgenoot Jarlinson Pantano) deed gisteren in de Vuelta weer heel even een inspanning om zijn lamentabele prestatie in de tijdrit te doen vergeten, maar hij viel weer heel vlug terug. Twee grote Rondes na elkaar, het is voor de meeste renners toch duidelijk te veel…

Johan Esteban Chaves Rubio (Bogota, 17 januari 1990) is een Colombiaans wielrenner die anno 2017 rijdt voor Orica-Scott.
In 2012 werd hij prof voor de ploeg Colombia. Hier liet hij zien over veel talent te beschikken en in 2014 maakte Chaves de overstap naar het Australische Orica GreenEDGE. Het seizoen 2013 viel voor de jonge Colombiaan in het water door een zware valpartij in de Trofeo Laigueglia, waarbij hij een gecompliceerde armbreuk opliep. Er waren veel twijfels of Chaves zijn carrière kon voortzetten, laat staan zijn belofte als topklimmer kon inlossen. Orica GreenEDGE nam de gok en Chaves betaalde het vertrouwen terug in 2014 met een ritzege in Verbier in de Ronde van Zwitserland.
In 2015 loste de Colombiaan zijn belofte als topklimmer in door in de Ronde van Spanje in de eerste week twee etappes te winnen, de rode leiderstrui een aantal dagen te dragen en uiteindelijk als vijfde te eindigen in het algemeen klassement. In 2016 lag de focus van Chaves volledig op de Ronde van Italië; hij won de koninginnenrit, droeg één dag de roze trui en werd uiteindelijk tweede in het algemeen klassement. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s