Was het nu Adam Yates of Simon Yates die gisteren in de Vuelta uitpakte met een sterke uitval, maar die nadien keihard tegen de man met de hamer aanliep? Ik kan die twee nooit uit elkaar houden, wat ook niet zo verwonderlijk is, want het zijn tweelingbroers. In de voorbije Ronde van Frankrijk was het nog makkelijk, want dan stond enkel Simon aan de start (foto Erik Westerlinck). Hij won de jongerentrui, net zoals Adam een jaar eerder.

Simon Yates (Bury, 7 augustus 1992) is een Engels wielrenner die zowel op de baan als op de weg actief is. In 2013 werd hij wereldkampioen puntenkoers op de baan. In 2010 werd hij samen met Daniel McLay wereldkampioen op de koppelkoers bij de junioren en won hij met McLay, Sam Harrison en Owain Doull een zilveren medaille op de ploegenachtervolging. Sinds 2014 komt hij op de weg uit voor het Australische team Orica GreenEDGE, wat in 2017 Orica-Scott werd.
Yates werd op 12 maart 2016, na de zesde etappe van de rittenkoers Parijs-Nice, betrapt op het verboden middel terbutaline. Volgens zijn teamleiding zat het in een middel tegen astma dat Yates op advies van zijn arts innam. De arts zou verzaakt hebben dispensatie aan te vragen voor het gebruik ervan. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s