Nacer Bouhanni (foto Erik Westerlinck) kon gisteren door een valpartij zijn kansen niet verdedigen in de Brussels Cycling Classic.

Nacer Bouhanni (Épinal, 25 juli 1990) is een Frans wielrenner van Algerijnse afkomst die anno 2017 rijdt voor Cofidis, Solutions Crédits. Zijn jongere broer Rayane is ook wielrenner.
In zijn jeugdjaren groeide Bouhanni uit tot een beloftevol renner. Zo werd hij in 2010 vierde op het Europese kampioenschap bij de beloften. Hij mocht vanaf 1 augustus 2010 stage lopen bij de Franse topploeg FDJ. Na zijn stageperiode kreeg hij er een profcontract.
In het profpeloton viel hij in 2012 pas echt op, toen hij in diverse kleine ronden een etappe meepakte en Frans kampioen op de weg werd. Hij reed in dat jaar ook zijn eerste Ronde van Spanje, waar hij viermaal bij de beste tien wist te eindigen. In de tiende rit behaalde hij een tweede plaats. Na een val in de dertiende etappe moest hij echter opgeven. In 2013 trok hij zijn goede resultaten door. Zo won hij dat jaar onder andere een rit in Parijs-Nice en twee in de Ronde van Peking. Hij startte dat jaar zowel in de Giro als in de Tour maar zonder succes.
In 2014 nam hij weer deel aan de Ronde van Italië. Bouhanni behaalde er zijn eerste etappezege in een grote ronde. Hij won de vierde etappe, naar Bari. Later won hij ook nog rit zeven en tien. In de Ronde van Spanje behaalde hij twee ritzeges. In 2015 wist Bouhanni voor de tweede maal de GP Denain op zijn palmares te schrijven, nadat hij eerder twee etappes won in de Ronde van de Sarthe.
In 2016 kon Bouhanni niet meedoen aan de Ronde van Frankrijk omdat hij een week voor de tourstart zijn hand verwondde bij een vechtpartij in een hotel. Hij staat inderdaad bekend voor “een kort lontje” en werd ook al in sprinten gedeklasseerd omdat hij zijn tegenstanders in de problemen bracht. Vaak wordt er dan aan herinnerd dat hij ooit nog een boksopleiding heeft gehad, maar dan zou hij integendeel zich meer moeten hebben leren beheersen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s