Na zijn opdoffer van eergisteren toog Nicholas Roche (op bovenstaande foto van Erik Westerlinck uit de Tour de France, samen met Jesus Herrada) gisteren opnieuw ten aanval samen met Alberto Contador. Helaas moest hij vroegtijdig loslaten. Gelukkig kon onze Edward Theuns Contador even verder bijstaan.

Nicolas Roche (Conflans-Sainte-Honorine, 3 juli 1984) is een Iers-Frans wielrenner die anno 2017 rijdt voor BMC Racing Team. Hij is een zoon van Stephen Roche, voormalig wereldkampioen en winnaar van de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië.
Nadat hij in 2004 als stagiair aan de slag ging bij Cofidis, werd Roche in 2005 prof bij diezelfde ploeg.
In maart 2005 werd Roche verteld dat hij wegens nieuwe wetgeving van de Franse regering moest kiezen om of zijn Franse of zijn Ierse paspoort op te geven. Gezien dat Roche in Frankrijk is geboren en opgegroeid, heeft hij gekozen om zijn Franse paspoort te behouden. Nicolas mocht dus na die tijd niet meer voor Ierland uitkomen. Hij ontdekte echter dat een dubbele nationaliteit wel was toegestaan. Sinds het seizoen 2006 rijdt hij dus weer onder Ierse vlag. Vanaf 2013 kwam Roche uit voor de Deense ploeg Saxo Bank-Tinkoff, in 2015 stapte hij over naar Team Sky.
Zowel in 2013 als in 2015 won Roche een etappe in de Ronde van Spanje. (Wikipedia)

Roche Nicolas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.