Het is vandaag vijftig jaar geleden dat de film “Bonnie and Clyde” van Arthur Penn met in de hoofdrollen Faye Dunaway en Warren Beatty in première ging.

Hoe lang het in die tijd duurde vooraleer een Amerikaanse film Vlaanderen bereikte, weet ik niet meer, maar ik geloof toch dat ik deze film pas in mijn studententijd heb gezien in Studio Skoop. Dat kan dus ten vroegste in 1969 geweest zijn, maar ik denk zelfs dat het nog later was. Ik herinner me nog dat de eerste films die ik in Gent heb gezien o.a. een film met Louis de Funès en zowaar zelfs een tekenfilm van Walt Disney waren, dus dat waren zeker nog geen films die in dezelfde categorie thuis hoorden…
Anderzijds ben ik achteraf bekeken wel een beetje beschaamd dat ook ik met deze film heb gedweept. De verheerlijking van het geweld (zoals zo vaak in films van Arthur Penn) en vooral de koppeling aan erotiek vind ik nu verwerpelijk. Al moet ik zeggen dat ik het fameuze zinnetje van Faye Dunaway tegen Warren Beatty, “uw reclame is fantastisch maar je hebt niets te bieden” (*), nog altijd schitterend vind. Voor de rest kan ik ter verontschuldiging alleen maar aanvoeren dat mijn voorkeur vooral uitging naar de vertolking van Michael J.Pollard. Ik heb nooit begrepen dat hij nadien geen schitterende carrière heeft gemaakt in Hollywood!

(*) Ik heb de originele quote opgezocht op de Internet Movie Database, maar alhoewel bijna de hele film wordt geciteerd, staat dit er niet op!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.