— Jarenlang hebben de Amerikanen beweerd dat de Vredesbewegingen worden gefinancierd door de Russen. Deze week is aan het licht gekomen dat achter de Amerikaanse Vredesbeweging o.a. miljonairs als de Rockefellers staan, bekende sovjetofielen zoals u weet…

– Li Baocheng ofte « de vliegende man » is vorige week in Peking terechtgesteld. Li verwierf die bijnaam omdat hij gedurende elf jaar 85 vrouwen had verkracht, zonder dat hij door de justitie kon worden gesnapt. Bij een ordinaire winkeldiefstal viel hij echter door de mand. Li had blijkbaar « het rode boekje » van wijlen voorzitter Mao niet goed gelezen, want zegt de Grote Roerganger daarin niet : « Om wat krom is recht te buigen, moet men het eerst doorbuigen » of in ’t schoon Vlaams « schoenmaker, blijft bij uw leest ».
— In Engeland hoopt men dat Lady Di (foto) voor een kentering kan zorgen in de neerwaartse trend van het geboorten-gemiddelde. Niet met haar eigen productiviteit maar via de navolging door haar ontelbare vrouwelijke fans. En nu weet u meteen ook waarom het in België de gastarbeiders zijn die het geboortepeil op punt houden.
– Een toemaatje : een bak is het Nederlandse woord voor wat een normaal mens een mop noemt. Maar met dit toch wel uitnemende zomerweer zijn er wel veel Belgen die zitten te “bakken aan den toog”… (De Rode Vaan nr.32 van 1982)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.