Quizzen hoort bij Temse zoals honing bij de bij. De publieke quizzen gingen van start in de jaren ‘70, toen UNIZO jaarlijks uitpakte rond het thema ‘Temse’. Sinds de jaren ‘80 heeft de Culturele Vereniging Spirit de fakkel overgenomen. Jaarlijks organiseert zij in november een muziekquiz, maar die is dermate moeilijk dat enkel kenners kunnen deelnemen. Sinds 2011 – het zilveren jubileum van de feestelijkheden op de Wilfordkaai – pakken Spirit en het Organisatiecomité van Temse in de Wolken op de vooravond van het 2-daagse evenement uit met een muziekquiz voor het breedste publiek. Géén vragen over onbekende zangers, songs of componisten, géén ver gezochte tekstvragen, géén detailvragen voor ingewijden… Neen, de quiz richt zich tot iederéén. Alle deelnemers zullen nagenoeg alle muziekfragmenten (her)kennen, zodat het voor àllen plezant is om deel te nemen.
De quiz vindt plaats in de feestzaal van het gemeentehuis (Markt) op vrijdag 25 augustus, 19.30 u.

Systeem
De vragen worden gesteld aan de hand van muziekfragmenten (wie zingt/zingen…?).
Elke ploeg bestaat uit (maximum) 5 personen. Er kunnen ook nu weer (maximum) 30 ploegen inschrijven.
Samensteller-presentator is Dany De Bock. Twee reeksen vragen worden samengesteld en gepresenteerd door burgemeester Luc De Ryck: ‘Sixties’ en een niet vooraf bekendgemaakte themareeks (2015: beroemde orkestleiders – 2016: meisjesnamen)
Inschrijven kan tot dinsdag 1 augustus via elke.koppen@temse.be met vermelding van de ploegnaam en coördinaten van de ploegverantwoordelijke.
De deelname is gratis.
Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje komen nemen.
De vorige jaren hebben de Blommenkinders steeds deelgenomen. Ze eindigden telkens net buiten de top tien. Dit jaar zou ook de “jongerenploeg”, zijnde Kristien en de Queens, deelnemen. Zij versloegen de Blommenkinders in de “Quiz van Eigen Kweek”, dus de “oudjes” zijn op revanche uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.