Iemand die ik ook aan het werk heb gezien (en gehoord) op de Gentse Feesten was Kurt Burgelman, de frontman van Biezebaaze en dus ook de maker van de hit “Loetsebollekezoetse” (2003).

Burgelman is uiteraard niet weg te denken op de Feesten (een paar jaar geleden heb ik hem ook zien optreden bij Sint-Bavo). Hij is ook een vaste gast op de ploegvoorstelling van KAA Gent en het was in die hoedanigheid dat ik hem bezig heb gezien. Het is echter elders dat hij ophef heeft gemaakt. Vorig jaar heeft hij met “Maan Gent” een ode geschreven aan Gent, maar in zijn optredens op de Groentenmarkt en het Veerleplein heeft hij de tekst aangepast n.a.v. het circulatieplan in Gent. Naar het schijnt is het meteen viraal gegaan op het internet, maar ik kan die versie toch niet weervinden. Onderstaande versie op Mediaspot is nog met de oude tekst.
http://mediaspot.be/project/maan-gent-biezebaaze/
Aan Het Laatste Nieuws verklaarde Burgelman: “Vroeger was het normaal dat muziek maatschappijkritisch is. Sinds progressieve partijen aan de macht zijn is dat niet meer zo. Want dan ben je direct rechts, racistisch of gelijk wat.” En nog: “De dag dat er subsidies voor bakfietsen werden ingevoerd, heb ik besloten te verhuizen.”

Dankzij Raymond Thielens heb ik dan toch de aangepaste versie kunnen vinden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s