Vandaag is het tachtig jaar geleden dat de Amerikaanse componist George Gershwin is gestorven.

Hij kan zich in fans verheugen met namen als Jos Van Immerseel of Nikolaus Harnoncourt, maar ook Janis Joplin of Booker T hebben zich aan een versie van zijn “Summertime” gewaagd, wellicht zijn meest bekende nummer. Dit dateert uit 1935 en komt natuurlijk uit “Porgy and Bess”. Deze eerste “zwarte” opera (het nooit echt uitgevoerde “Threemonisha” van Scott Joplin niet meegeteld), weliswaar geschreven door een blanke, was een enorm succes, wat nochtans niet voor de hand lag. Twee jaar eerder was Gershwin nog afgegaan met een muzikale komedie “Let them eat cake”, waarin de V.S. als een dictatuur werd voorgesteld en er een geslaagde communistische revolutie plaatsvond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.