Na haar vervolmaking op ECOV 1985 ging Judith Vindevogel (na heel eventjes in 1987 een carrière in het lichte lied te hebben overwogen) zich vooral toeleggen op het hedendaagse repertoire. Toch was ze ook een Furie in de Muntschouwburg-versie van Francesco Cavalli’s “La Calisto”, zoals gedirigeerd door René Jacobs in april 1993, en een Bloemenmeisje in de “Parsifal” in de Vlaamse Opera 1996. In juni ’97 nam ze de travestierol van de molenaarsknecht Jano in Janaceks “Jenufa” op zich in de Nederlandse Opera.

Een gedachte over “Twintig jaar geleden: Judith Vindevogel in “Jenufa”

  1. antwoord van Judith Vindevogel:(18-6-2013):

    Hey Werner, wat er geschreven staat over mij klopt niet helemaal. Ik ben nooit een bloemenmeisje geweest en ook in Jenufa heb ik niet meegezongen omwille van de geboorte van mijn dochter Mathilde. Belangrijk binnen de opera vind ik mijn debuut in de Munt als Papagena en mijn rol als Marie in Woyzeck met het Nouvel Ensemble Moderne. Misschien wordt het tijd voor een persoonlijke website.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.