Er komt dus geen Belgisch kampioenschap veldrijden op de Blaarmeersen. Men mag zelfs stellen dat er nooit meer een veldrit zal worden gereden op de Blaarmeersen. Dat vind ikzelf verschrikkelijk spijtig. Ik begrijp de Groene Jongens wel, maar ze “terten” daarmee toch wel heel erg op mijn ziel.

Er wordt nu al uitgekeken naar andere plaatsen in Gent waar het wél zou kunnen. Ronie Keisse (de vader van prof Iljo) geeft vandaag in De Gentenaar bijvoorbeeld Flanders Expo als locatie aan. En ook het Citadelpark, maar dat gelukkig enkel maar als grap (omdat zijn café, De Karper, in de nabijheid ligt), want daar zou het probleem even groot of misschien zelfs nog groter zijn dan op de Blaarmeersen. Maar men zal wel een ligging vinden, daar twijfel ik niet aan. En toch blijf ik op mijn honger zitten, want ik zou de veldrijders en/of de mountainbikers zo graag eens aan het werk zien op de fameuze skiheuvel. Ik zat daar ooit tijdens een triatlon in 1988 (op de foto de Italiaan Danilo Palmucci) en dat was zo spectaculair dat ik er nog altijd met veel heimwee aan terugdenk. En dan moesten die triatleten nog niet eens de afdaling per fiets nemen! Daarom vraag ik me af: is een gemediatiseerd evenement niet mogelijk? Dus met een zeer beperkt aantal toeschouwers ter plaatse, maar wel in beeld gebracht met camera’s, zodat de mensen thuis ervan kunnen genieten, zonder de arme plantjes te vertrappelen. Daarmee moeten de Groenen toch kunnen akkoord gaan?

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.