Op 28 april 1992 speelde Theater Antigone Herfst en winter (1990) van Lars Norén (foto Michiel Hendrickx, afkomstig van Wikipedia) in een regie van Karst Woudstra en een decor van Marc Cnops. Met Chris Lomme (Margareta), Dries Wieme (Henrik), Mieke De Groote (Ann) en Rosemarie Bergmans (Ewa).

De gekende thematiek van Norén, die in psychiatrische behandeling is omwille van zijn haat-liefde-relatie met zijn moeder (toen ze in 1964 aan kanker overleed, verbleef hij zelfs een aantal maanden in een instelling), maar deze keer in een dermate oppervlakkig praatstuk, dat het wel een aflevering van “Familie” lijkt. Een dolgedraaide dochter (Ann) confronteert haar “stille” vader met haar bazige moeder (zelf getiranniseerd door haar ondertussen overleden schoonmoeder). Je verwacht steeds dat de zogezegd succesrijke dochter (Ewa), die op haar 43ste nog steeds geen kinderen kan krijgen en daardoor haar huwelijk in vraag stelt, voor de ontknoping of althans toch de ontlading zal zorgen, maar nee: het hele gezin dronken voeren was voor hem nog de enige uitkomst om toch een punt te kunnen zetten achter deze soap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.