Reeds in 1912 werd er een kampioenschap van Argentinië voor wat wij nu eliterenners noemen verreden. De winnaar was ene Manuel Fernandez, die zijn titel de twee volgende jaren nog zou verlengen. Een exacte datum is evenwel niet bekend. Daarvoor moeten we nog tot 1997 (!) wachten. Dan werd Jorge Giacinti op 23 april kampioen van zijn land (foto nuestrociclismo.com). De volgende kampioenschappen willen nog wel eens wijzigen van datum, maar het is altijd in het voorjaar en april komt voldoende terug om deze datum te hanteren als referentiepunt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.