De Zweedse zwemmer Bengt Gingsjö viert vandaag zijn 65ste verjaardag.

Bengt Gingsjö competed in the 1972 Summer Olympics and 1976 Summer Olympics. He finished fourth on the 1500m freestyle in 1972. Gingsjö also has a bronze medal on 400 m freestyle from the first FINA World Aquatics Championships in 1973. (Wikipedia)
Toch gaat mijn belangstelling voor het zwemmen niet zó ver dat ik nu ook al de verjaardag van een (voor ons toch) onbekende Zweed zou vermelden. Ware het niet dat ik zijn verjaardag ook al was tegengekomen op… de Wielersite!
Dat moest ik natuurlijk uitvissen en jawel hoor! Zo bleek dat hij na zijn zwemloopbaan op wielrennen was overgeschakeld en op die manier werd hij in 2008 nationaal kampioen tijdrijden bij de masters. Zijn zoon Alexander is trouwens een voortreffelijk amateur.

Gingsjoafter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.