Guido van Meir wordt dit jaar 70, maar er duiken nog meer ronde getallen op: 50 jaar geleden verscheen zijn Eerste Wonderboy Peperbak, 30 jaar geleden ging zijn toneelstuk De Stoel van Stanislavski in première, en 20 jaar geleden zag Terug naar Oosterdonk het licht.

Van Meir pakt in dit meervoudig jubileumjaar uit met zijn nieuwe stuk ‘Het Huisbezoek’, een zeer actuele komedie die de draak steekt met oplichters en charlatans in de politiek. Het wordt de Gentse Feesten productie van het Vernieuwd Gents Volkstoneel en loopt van 14 tot 23 juli in de Minardschouwburg. Frank Van Laecke regisseert Bob De Moor, Chris Van den Durpel en Heidi De Grauwe. In het najaar gaat het stuk op tournee.

http://www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be/nl/article/Het_huisbezoek/

Lees het volledige eerste bedrijf

Meer info

Tom Cochez, coördinator Apache, 0477 97 21 08

De publicatie van het eerste bedrijf van het toneelstuk ‘Het Huisbezoek’ op de nieuwssite Apache kreeg op zondag 29 november een vervolg in het Radio 1 cultuurprogramma ‘Bar du Matin’. (Met een fragment uit het stuk gespeeld door De Roovers). U kan dit item herbeluisteren op de site van Radio 1 (het item start op 1:35:13)
http://radioplus.be/#/radio1/herbeluister/8f42463b-9160-11e3-b45a-00163edf75b7/fd084e6a-9678-11e5-a569-00163edf48dd/

Rond 1992 schreef Guido Van Meir voor de TV-reeks “Oog in oog” het stuk “Het ergste van al”, waarin Dora Van der Groen zo’n madammeke speelt dat beroofd is en dat op de vreemdelingen steekt. Vuile Mong steekt zijn lof niet onder stoelen of banken: “Dat was wél goed omdat er een enorme ontkrachting kwam aan het einde, als blijkt dat het eigenlijk de door haar verwende kleinzoon was geweest. Guido heeft daar een prijs voor gekregen en is er dus terecht erg fier op, maar ik heb hem wel gezegd: laten we maar hopen dat er niet te veel gezapt werd, hé! Want al diegenen die het om een of andere reden hebben weggezapt, die hebben een Dora Van der Groen gezien, ‘die het nu allemaal eens gezegd heeft’. Gelukkig duurde het niet lang. Op die manier denk ik wel dat iedereen gewoon tot het einde is blijven kijken.”

Een gedachte over “Guido Van Meir viert meervoudig jubileumjaar met “Het Huisbezoek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.