Mensen die morgen zondag niet naar de start van de Ronde van Vlaanderen kijken op televisie zijn hartelijk welkom op het historisch café van de Buren van de Abdij, waarbij het bezoek aan de Gentse Sint-Annakerk op het programma staat.

Op ZONDAG 2 APRIL, van 11uur tot 12.30u., gaan de Buren van de Abdij zelf op bezoek bij de buren. De Gentse Sint-Annakerk is voor de meeste mensen immers niet meer dan een gevel. Een gevel op een rotonde met constant voorbij razend (of vaak ook stilstaand) verkeer. Een gevel die dan nog decennia lang verborgen is gebleven achter de steigers. Maar het is één van de grootste kerken van de regio, waar bovendien de meeste mensen nooit binnen zijn geweest. Ikzelf b.v., alhoewel ik vlak in de buurt woon, ben er amper één keer naar een concert geweest, meen ik me te herinneren.
Nochtans, met toparchitecten, wereldvermaarde ingenieurs, de crème de la crème van de kunstschilders en beeldhouwers, heeft de Sint-Annakerk het beste dat Gent in de tweede helft van de negentiende eeuw te bieden heeft.
Zondag maken we (allé, “we”, wegens de Ronde zal ik er zeker niet bij zijn) dus kennis met de kerk, met haar bouwheren en haar doelpubliek, met haar voorgeschiedenis en haar toekomst. Afspraak aan de ingang van de Sint-Annakerk aan het Sint-Annaplein. De deelname is gratis.

Een gedachte over “Bezoek de Sint-Annakerk in Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s