Het is vandaag 125 jaar geleden dat de Amerikaanse dichter Walt Whitman is overleden. Hij is wat de Amerikanen een ‘self-made’ man noemen: hij begon als loopjongen in een advocatenkantoor, werkte dan in een drukkerij, werd vervolgens dorpsonderwijzer. Whitman trouwde nooit, verliet nooit Amerika, streefde nooit bezit en rijkdom na, behoorde tot geen enkele vereniging en ging liever om met gewone mensen dan met poëzieliefhebbers. 1850 wordt over het algemeen beschouwd als “the birthyear of American literature” met de publicatie van “The Scarlet Letter” (Nathaniel Hawthorne), “Leaves of Grass” (Walt Whitman) en “Moby Dick” (Herman Melville).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.