De wielerwedstrijd Milaan-San Remo (20-3-82) is geëindigd met de verrassende zegepraal van de Fransman Marc Gomez (foto). Het wereldkampioenschap veldlopen te Rome (21-3-82) zag de meer verwachte Ethiopiër Kedir als eerste over de meet gaan. Beide sportlui verdienden het omdat zij zich tenvolle ingezet hadden. Meer gaan wij over hun prestaties niet vertellen daar het hier in de eerste plaats om een TV-rubriek handelt. Dus liever een woord over de technische kant van de realisaties. De RAI begon telkens flink maar volhardde niet in… het goede. De ultieme bergjes in de wielerklassieker bleken te zwaar om beklimmen en het lichtlopend crossparcours lag te hobbelig voor de telelens van de camera. Kon dit alles niet op voorhand beter uitgetest worden ? De RAI is misschien sterk in shows en TV-films maar op het gebied van mobiele sportverslaggeving kan zij nog veel bijleren. Zelfs van onze BRT.

Referentie
Lode De Pooter, De RAI volhardde niet, De Rode Vaan, 25 maart 1982

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.