De legendarische wielrenner Freddy Maertens viert vandaag zijn 65ste verjaardag (bovenstaande foto: Marc Hooftman).

maertens2Over zijn carrière kan men een boek schrijven. En toch ga ik het hier kort houden. Eerst en vooral is Freddy één van de weinige renners met naam die actief waren toen ik op De Rode Vaan werkte en die ik om één of andere reden niet heb geïnterviewd. Nochtans ging hij wel over de tong in mijn gesprekken met o.a. Lomme Driessens, Fred De Bruyne, José De Cauwer of Roger De Vlaeminck. Ik heb hem nochtans als wielrenner ooit ontmoet, zoals de foto van Jo (onderaan) bewijst. Maar toen was Freddy helaas nog slechts een schaduw van zichzelf en buiten het poseren voor de foto heb ik hem geen vraag gesteld. We hebben wel eventjes gepraat, jaren later, toen Freddy in het Museum van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde werkte. Maar toen ging het vooral over Dirk Roelandt, waarmee ikzelf had gestudeerd en waarmee Freddy nog in de klas zou hebben gezeten (maar hij herinnerde het zich niet meer). Dus: geen uitgebreid stuk over Freddy, maar wel een paar kapstokken naar andere stukken op mijn blog die over hem handelen, zoals:

Over zijn meer dan geslaagd Tourdebuut in 1976

Andie MacDowell (1987)Photo Credit: Ian Miles_Shooting Star™en ook over zijn tweede wereldtitel in Praag 1981

maertens3

1913791_1224956871890_4250125_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.