Kanker heeft voormalig Belgisch kampioen Serge Baguet geveld op amper 47-jarige leeftijd. Baguet is vooral bekend om zijn emotionele zege in de Tour van 2001 en zijn openhartige interview achteraf.

sergebaguet2
Serge Baguet werd wereldberoemd in België na zijn ritzege in de Tour van 2001, en dan vooral dankzij zijn sappige uitspraak “Lelli! Als hij gewonnen had, ik deed hem duud.” en zijn emotionele omhelzing met ploegleider Jef Braeckevelt.
Die Braeckevelt had hem na vier jaar zonder wedstrijden van zijn dak gehaald. Baguet had in 1996 immers gedesillusioneerd zijn profcarrière ingeruild voor een baantje als dakwerker.
Na zijn 30ste bouwde Baguet op die manier nog een knap palmares uit, met ook nog onder meer een Belgische titel (in Sint-Hubert). Een leuke revanche voor 19 jaar eerder, toen hij als nieuweling naast de driekleur greep. De jury kon niet uitmaken wie er gewonnen had: Baguet of Nelissen. En dus moesten de twee de sprint opnieuw rijden (video hieronder).
Daarnaast verzamelde hij tal van ereplaatsen in koersen over een voornamelijk heuvelachtig parcours: 3e in de Amstel Gold Race, 5e in de Clasica San Sebastian, 2e in de Coppa Sabatini, 3e in de Trofeo Laigueglia,…
In 2007, elf jaar na zijn eerste afscheid, zei hij de koers een tweede keer vaarwel. Maar in 2014 viel de hemel op zijn hoofd: darmkanker. Baguet was aanvankelijk nog hoopvol over zijn herstel, maar begin dit jaar gaven de dokters de hoop op. Hij overleed in zijn huis in Letterhoutem, amper 47 jaar. (Sporza)
sergebaguet3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.