Ook Julien De Vriese, wellicht de bekendste en meest gerespecteerde mecanicien uit het wielerpeloton, viert vandaag zijn tachtigste verjaardag.

Ik zie op het internet dat hij nu zowaar in Sint-Martens-Latem woont, maar ik heb hem een paar keer ontmoet in de oertijden toen ik nog een dagelijkse stempel moest gaan halen, want Julien woonde recht tegenover het straatje waar dit vernederende schouwspel plaatsvond. Ik herinner me ook nog dat ik eens toegelaten werd in zijn “heilige der heiligen”, zijnde dus een bergplaats met allerlei fietsmateriaal, vooral tubes herinner ik mij. Geen idee wat ik daar toen ging doen…
Ik heb hem ook eens ontmoet toen hij na een Omloop Het Volk met José De Cauwer stond te praten, want ook voor diens ploeg heeft hij uiteraard gewerkt.
Op de Wielersite ontdek ik nu dat Julien zelf ook nog ooit wielrenner is geweest. Een tweede plaats in een rit van de Ronde van Marokko 1960 was zowat zijn voornaamste prestatie. Dan toch maar beter mecanicien worden, moet hij gedacht hebben. En terecht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.