Vandaag is het 35 jaar geleden dat Julie Moss een boost gaf aan de nog nagelnieuwe triatlonsport, maar dat wel op een zeer merkwaardige manier…

Als onderdeel van haar proefschrift fysiologie deed Julie Moss (15 oktober 1958) mee aan de hele triatlon van Hawaï in 1982. Ze nam al snel de leiding in de wedstrijd en had een comfortabele voorsprong. Als debutante was ze echter in de laatste drie kilometers zo uitgedroogd, dat ze alleen nog maar kon zwalken en kruipen tot vlak voor de finish. Meer nog, aangezien ze de controle over haar ingewanden kwijt was, verloor ze ook haar ontlasting. Zo werd ze alsnog ingehaald door Kathleen McCartney. Deze beelden gingen de wereld rond en zo maakten veel mensen kennis met triatlon. Het fungeerde merkwaardig genoeg ook als inspiratiebron om die sport te beoefenen.
In 1994 werd Julie Moss opgenomen in de “Ironman Hall of Fame”. Ze trouwde in 1989 met de Amerikaanse triatleet Mark Allen. Het huwelijk werd in 2002 ontbonden. Een tiental jaren geleden raakte ze in een depressie. Ik weet niet hoe het op dit moment met haar gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.