15 jaar geleden
Overlijden van Beatle George Harrison.

20 jaar geleden
Galaconcert van Wibi Soerjadi op het 9de Chopinfestival in de Bijloke Festivalhal in Gent. Uiteraard speelde hij werk van de Poolse meester, maar na de pauze bracht hij ook pianobewerkingen die zijn grote idool Franz Liszt heeft gemaakt van liederen van Chopin, Schumann en Schubert. Soerjadi speelt altijd op zijn eigen piano (een Bösendorfer), omdat deze is ingesteld op een uiterst zachte aanslag, maar “Bösie” was niet op tijd terug van het concert in Carnegie Hall (zie enkele dagen geleden). Maar ik geef het toe: Carnegie Hall is een ietsiepietsie belangrijker dan de Bijloke-festivalhal…
25 jaar geleden
Interview met prof.Freddy Decreus voor De Rode Vaan, samen met een verslag van de persconferentie van Goedele Liekens en Lieven Vandenhaute over het radioprogramma “De Lieve Lust” op Studio Brussel. Diezelfde dag werd Hein Verbruggen verkozen tot voorzitter van de UCI.
30 jaar geleden
Dood op 82-jarige leeftijd van de Brits-Amerikaanse acteur Archie Leach alias Cary Grant. Die dag zat ik in de Opera voor Vlaanderen voor de première van “Tosca” van Giacomo Puccini, maar ik kan mijn recensie niet meer terugvinden. En wat nog erger is (en een bewijs dat mijn blog op de eerste plaats noodzakelijk is als mijn plaatsvervangend geheugen): ik herinner mij er helemaal niets meer van. Wie was de regisseur? Wie de protagonisten? Wat vond ik ervan? In mijn stuk over “Tosca” wordt wel verwezen naar de latere productie in de Vlaamse Opera (van Robert Carsen), maar ook hierover wordt eigenlijk niet veel gezegd. Sorry.
35 jaar geleden
Mysterieuze verdrinkingsdood op 43-jarige leeftijd van de Russisch-Amerikaanse actrice Natalia Nikolaiewna Zakharenko alias Natalie Wood.
40 jaar geleden
Première van “De komst van Joachim Stiller“, film van Harry Kümel naar het boek van Hubert Lampo.
55 jaar geleden
Geboorte van Bob Savenberg, de oorspronkelijke drummer van Clouseau, maar later veel beroemder als manager van een aantal “Vlaamse vedetten”.
85 jaar geleden
Geboorte van André Noyelle, de enige Vlaming die Greg Van Avermaet voorging als Olympisch kampioen op de weg (Helsinki, 1952; dat jaar was hij ook tweede in het WK voor amateurs achter Luciano Ciancola). Hij is helaas wel reeds in 2003 overleden.
105 jaar geleden
Geboorte van Klaus Fuchs, de atoomspion waarop het toneelstuk “Voorlopig Vonnis” van Jozef Van Hoeck is gebaseerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.