25 jaar geleden
Eén dag na het persbericht dat hij aan aids leed, overleed Freddie Mercury. Hij had het persbericht dan ook op zijn sterfbed opgesteld. Nochtans deden al langer de geruchten de ronde dat Mercury aan aids leed, mede vanwege het feit dat hij zelden in het openbaar te zien was. In 1990 kreeg Queen een Brit Award voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de Britse muziek. Dit was Mercury’s laatste verschijning in het openbaar. In de zomer van 1991 verscheen de videoclip van I’m Going Slightly Mad, waarin Mercury wel weer te zien was. Maar ondanks make-up en pruik was duidelijk dat hij sterk vermagerd was. De video van These are the Days of Our Lives werd voor het eerst uitgezonden op de BBC2, twee dagen na zijn overlijden, als afsluiting van een haastig in elkaar gezette herdenkingsspecial. Mercury stierf op 24 november 1991 om 18:48 uur in zijn geliefde Londense huis aan longontsteking, ten gevolge van aids. Hij werd 45 jaar oud. Freddie is in kleine kring gecremeerd in Londen. In zijn testament gaf Mercury zijn huis, Garden Lodge, in Londen aan lifetime friend Mary Austin, die hij had ontmoet via gitarist Brian May, in plaats van aan zijn toenmalige partner, kapper Jim Hutton. Hutton, die zelf hiv-positief is getest in 1990, woonde met Mercury samen in de laatste zes jaar van zijn leven en verpleegde hem tijdens zijn ziekte. Hutton overleed zelf aan kanker ten gevolge van aids op 1 januari 2010. (Wikipedia)
86 steef verwee
30 jaar geleden
In de Arcaschouwburg was er de première van “Casanova” van Steef Verwee (foto) en Pjeroo Roobjee. Het werd geen meevaller.
40 jaar geleden
De Amerikaans-Duitse disco-zangeres LaDonna Adrian Gaines scheidt na vijf jaar van de Oostenrijkse acteur Helmuth Sommer. N.a.v. dit huwelijk had ze destijds als artiestennaam Donna Summer aangenomen.
50 jaar geleden
Sessions for what was to become “Sgt.Pepper’s lonely heartsclub band“, the Beatles’ eighth studio album, began on 24 November in Abbey Road Studio Two with two compositions inspired from their youth, “Strawberry Fields Forever” and “Penny Lane”, but after pressure from EMI, the songs were released as a double A-side single and were not included on the album.
55 jaar geleden
Geboorte van de Amerikaanse wielrenner Carl Sundquist.
75 jaar geleden
Geboorte van Pete Best, de eerste drummer van The Beatles, en Donald “Duck” Dunn, de bassist van Booker T and the MG’s.
90 jaar geleden
Geboorte van de Oostenrijkse wielrenner Heinrich Schiebl.
190 jaar geleden
Geboorte van Carlo Collodi, de auteur van Pinokkio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.