30 jaar geleden
De tweede aflevering van het BRT-programma “Op zoek naar…” van Ivan Heylen ging over “kunst en wetenschap”. Hierin kwamen o.a. kunstenares Liliane Vertessen (foto), theatercriticus Wim Van Gansbeke, hartchirurg Frits Derom en beenhouwer-fantast Erich von Däniken aan bod.

40 jaar geleden
Op de dag dat de helaas veel te jong gestorven duatlonner Benny Vansteelant wordt geboren, komt Patty Hearst vrij op borgtocht van 15 miljoen dollar.
50 jaar geleden
Geboorte van de Franse wielrenner, veldrijder en mountainbiker Dominique Arnould.
55 jaar geleden
Geboorte van de Amerikaanse actrice Meg Ryan.
60 jaar geleden
Geboorte van de Gentse actrice Martine Jonckheere. In de jaren tachtig ben ik eens een avond met haar op de zwier geweest, eerst in de Vooruit, nadien in Studio Skoop, met nog een actrice erbij, waarvan ik me herinner dat ze Marijke heette: zou dat Marijke Pinoy – toen nog onbekend – kunnen zijn geweest? Hieruit is op z’n minst één leuke anekdote te puren, maar ze is helaas niet voor publicatie vatbaar. Overigens, een tiental jaren later kwam ik Martine nog eens tegen in zo een centrum waar bedrijven zich plegen terug te trekken “om te brainstormen”. Zij was daar uiteraard om andere (mij onbekende) redenen, maar het voornaamste is dat zij mij niet eens meer herkende. Ik vrees dat ze op die bewuste avond in de jaren tachtig wat te veel op had…
65 jaar geleden
Geboorte van de Gentse fotograaf en schrijver Michiel Hendryckx.
90 jaar geleden
Leon Trotsky wordt uit het Politburo van de Communistische Partij van de Sovjetunie gezet.
100 jaar geleden
Filmtycoon Schmuel Gelbfisz gaat in zee met zakenpartners Edgar en Archibald Selwyn, twee Broadway-producers. De combinatie van hun achternamen werd de naam van hun nieuwe filmstudio: Goldwyn Pictures. Gebruikmakend van de naambekendheid van z’n studio liet Gelbfisz zijn naam officieel veranderen in Samuel Goldwyn. De studio was matig succesvol, maar werd vooral bekend omwille van z’n logo. Het logo bestaat voornamelijk uit een brullende leeuw, genaamd “Leo the Lion”, en de spreuk Ars Gratia Artis. Al snel zou Goldwyn door zijn twee partners worden buitengewerkt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.