15 jaar geleden
“Laundry Service” is het eerste Engelstalige album van de Colombiaanse popster Shakira. Het album is ongeveer dertien miljoen keer verkocht. Vooral de single “Whenever, wherever” (mede geschreven door Gloria Estefan) scoorde over de gehele wereld hoog.

20 jaar geleden
Dood van de Amerikaanse orgelist (“Honky tonk”) Bill Doggett op tachtigjarige leeftijd. Diezelfde dag trouwt acteur Daniel Day-Lewis (39) met scenariste Rebecca Miller (34).
25 jaar geleden
Laatste wedstrijd van het nationale elftal van de Sovjetunie: Cyprus wordt verslagen met 0-3.
30 jaar geleden
De Duitse operettezanger Rudolf Schock sterft op 71-jarige leeftijd aan een hartaanval. De Franse humorist Thierry Le Luron, die het slachtoffer is van een uitgezaaide kanker, is zelfs slechts 34 jaar geworden!
35 jaar geleden
Op dag dat de Gentse orgelvirtuoos Gabriël Verschraegen sterft, is een uitzending van het BRT-programma Dzjin gewijd aan Mong Rosseel en zijn Vieze Gasten. Ringo Starr brengt “Wrack my brain” uit: “In 1980, Starr was hopeful for a comeback. Lennon had written two great songs for him and George Harrison offered up a third. But the former’s tunes quickly became off-limits after his murder in December: a demo of Nobody Told Me was set aside to become a posthumous Lennon hit and the playful country tune Life Begins at 40 was now gruesomely inappropriate. As for Harrison’s contribution, he kept All Those Years Ago, revamped as a tribute to his late bandmate, and offered Starr this uptempo bit of fun in exchange. The track, which peaked at Number 38, became his final single to chart.” (Rolling Stone)
50 jaar geleden
Geboorte van de Georgische tenor Badry Maisuradze.
55 jaar geleden
Geboorte van de Poolse wielrenner Lech Piasecki.
65 jaar geleden
Geboorte van Janet Collins, ballerina. She will be the first African American dancer with Opera Co. Ze debuteerde dan ook niet toevallig in “Aida“…
95 jaar geleden
Release van “The Sheik”, film met Rudolph Valentino.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.