5 jaar geleden
Raymond Van het Groenewoud stelt zijn jongste CD voor in de Gentse Handelsbeurs. De titel is nogal onheilspellend: “De laatste rit“…

30 jaar geleden
Op 11 november 1986 was het voor de vijftiende keer « Vrouwendag ». Maar wie weet nog waarom die Vrouwendag nu precies op 11 november plaatsheeft ? Ik vroeg het aan de toenmalige voorzitster Anne-Sophie Vanneste. “Om twee redenen. Het is in de eerste plaats een dag waarop de nationale mannelijke helden jaarlijks weer worden gevierd, alsof vrouwen nooit iets in de oorlog hebben gedaan. Dus om dat mannelijke heldensymbool te demystifiëren, da’s één. En twee, praktisch gezien is het een vrije dag voor iedereen en dan kunnen b.v. — maar dat hoeft niet, want er is kinderopvang — mannen zich ook eens schikken om op de kinderen te passen, terwijl de vrouwen wat gaan militeren (lacht).”
45 jaar geleden
De Zweedse filmregisseur Ingmar Bergman (53) trouwt met de 41-jarige actrice Ingrid von Rosen.
50 jaar geleden
Oprichting van 11.11.11. Zelf legde ik die dag de laatste hand aan de opnames van “Michelle“, een luisterspel dat werd opgenomen door Rony Vercauteren, eerst bij hem thuis, nadien bij Etienne Van Damme. Het verhaal ging over The Beatles, zijnde Paul Vermeulen als John Lennon, Erik Westerlinck als George Harrison, Rony Vercauteren als Ringo Starr en ikzelf als Paul McCartney. Erik vertolkte met kopstem ook nog de titelrol en Etienne Van Damme nam zowat alle andere rollen op zich.
55 jaar geleden
Vjatsjeslav Molotov, waarover ik pas enkele dagen geleden nog heb geschreven, wordt – niet toevallig op dezelfde dag dat Stalingrad opnieuw wordt omgedoopt tot Volgograd – uit de communistische partij van de Sovjetunie gezet. In de VS wordt de roman “Catch 22” van Joseph Heller gepubliceerd.
70 jaar geleden
Geboorte van Len “Chip” Hawkes, bassist en zanger bij The Tremeloes, je weet wel de Londense groep die op 1 januari 1962 wél een contract kreeg aangeboden bij Decca, ten nadele van een groep die uit het “verre” Liverpool kwam, The Beatles. Hawkes heeft ook een zoon, die het als zanger en acteur heeft gemaakt, Chesney. Minder prettig nieuws is dat hij samen met Tremeloes-sologitarist Rick Westwood, exact een jaar geleden, voor de rechter moest verschijnen voor “indecently assaulting a girl aged under 16 in Chester in 1968 at the height of their fame”.
90 jaar geleden
In gebruikname van de Route 66. In Italië werd Maria Teresa de Filippis geboren, de eerste vrouw die in de Formule 1 zou uitkomen. Ze is in januari van dit jaar gestorven.
195 jaar geleden
Geboorte van Fjodor Dostojewski.

Een gedachte over “Het gebeurde op 11 november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.