145 jaar geleden
Henry Morton Stanley encounters David Livingstone at Ujiji, near Lake Tanganyika in Central Africa, with the immortal words ‘Dr Livingstone, I presume?’

125 jaar geleden
De Franse dichter Arthur Rimbaud sterft op 37-jarige leeftijd aan beenderkanker.
70 jaar geleden
In ons eigen land was de 24-jarige profrenner Louis Prairie (een jaar eerder nog achtste in het pas bevrijde Luik-Bastenaken-Luik) aan het oefenen met het oog op 1947 toen hij in de buurt van Rochefort, op de baan van Harsin naar Jemelle, om het leven kwam nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen. (Met dank aan Jan De Smet)
45 jaar geleden
Première van de film “200 motels” van Tony Palmer (maar eigenlijk van Frank Zappa).
35 jaar geleden
De Franse filmpionier Abel Gance overlijdt op 92-jarige leeftijd.
30 jaar geleden
Het Ieperse stadsbestuur biedt Bob Geldof het ereburgerschap van de stad van zijn voorouders aan. Vergezeld van zijn ontroerde vader en oom kwam Bob Geldof het huldebetoon in ontvangst nemen. Nadien bezochten de Geldofs het dorp Boezinge, waar Bobs overgrootvader nog schoolhoofd is geweest en nadien ook een Engels soldatenkerkhof uit de Eerste Wereldoorlog. In zijn dankwoord wees Geldhof er trouwens op dat Ieper voorheen steeds een symbool is geweest van de zinloosheid van de oorlog. Dat Geldof de link legde tussen de zinloosheid van de oorlog en de bewapeningswedloop en de noodzaak tot ontwikkeling van de derde wereld spreekt voor zich. Wij citeren o.m. « Morgen is het 11 november en dan gedenken we al deze jonge mensen die nutteloos hun leven gaven. Het cynische is dat één van de overlevenden juist Adolf Hitler was (op 28 september 1918 kon de Engelse soldaat Henry Tandey het niet over zijn hart krijgen om een overmeesterde Duitse soldaat te doden: zijn naam was Adolf Hitler, RDS). Je kan je afvragen. waarom juist hij ? Maar hoe dan ook, het was zo en dat heeft mede bijgedragen tot een Tweede Wereldoorlog. En nu komt er misschien ook nog een derde. Alleen… dan zal het wel de laatste zijn, zoveel is zeker ».
15 jaar geleden
Dood van de Amerikaanse auteur Ken Kesey op 66-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van “One flew over the cuckoo’s nest”. Op dezelfde dag trouwt de 43-jarige Amerikaanse actrice Andie MacDowell met de één jaar jongere zakenman Rhett Hartzog.
10 jaar geleden
Dood van de Amerikaanse acteur Jack Palance, vooral bekend van de rol van slechterik, bij voorkeur in westerns.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.