Het is vandaag 10 jaar geleden dat Rod Stewart (op dat moment 58) scheidde van zijn 24 jaar jongere bruid, het Nieuw-Zeelandse model Rachel Hunter. Ze waren toen al zeven jaar uit elkaar, maar hadden wel twee kinderen (Renée en Liam). Over het huwelijk zelf zegt Rod Stewart in The Hamilton Spectator van 1 september 2015: “I married Rachel when she was too young. I should have known better. She was living in my shadow, she hadn’t done enough growing, it just took her a few years to admit it, it was seriously heartbreaking.”

paul-mauriat-delilahDiezelfde dag stierf ook de Franse orkestleider Paul Mauriat. Hij werd 81 jaar oud. Alhoewel hij zelf nummers schreef zoals de filmmuziek voor “Un taxi pour Tobrouk”, “Chariot” voor Petula Clark of “Mon credo” voor Mireille Mathieu, is hij vooral bekend geworden door zijn versie van “L’amour est bleu”/”Love is blue”.
stukke1420 jaar geleden overleed de Amerikaanse theaterregisseur Rufus Collins, in ons land vooral bekend als regisseur van “Jesus Christ Superstar” en “Evita” bij het Ballet van Vlaanderen.
22-john-lennon-menlove-avenue30 jaar geleden kwam een postuum album uit van John Lennon, “Menlove Avenue”. Ik had er, eerlijk gezegd, tot nu toe nog nooit van gehoord en dat blijkt ook niet zo onlogisch te zijn: het is het slechtst verkochte album aller tijden van de overleden Beatle. Het gaat hier dan ook uitsluitend om een poging van weduwe Yoko Ono om nog eens langs de kassa te passeren. Op Wikipedia wordt alles haarfijn uitgelegd.
71-play-misty-for-me
45 jaar geleden ging “Play Misty for me” in première, het debuut van Clint Eastwood als regisseur.
70-haritz-colombo-hempel-en-schumacher70 jaar geleden werd de Duitse wielrenner Udo Hempel geboren (op de foto: tweede van rechts). Zijn voornaamste prestatie was ongetwijfeld de gouden medaille in de ploegenachtervolging tijdens de Olympische Spelen van München. Het team bestond uit v.l.n.r. Günther Haritz, Jürgen Colombo, Udo Hempel en Günther Schumacher.
2014 Seat Leon Cupra 280 in orange
75 jaar geleden werd Brian Poole geboren (midden op de foto). Hij is natuurlijk vooral bekend geworden omdat hij op 1 januari 1962 met zijn groep The Tremeloes een contract kreeg aangeboden bij Decca ten nadele van een groepje uit Liverpool, The Beatles genaamd. Toch zou Brian Poole nooit het sterrendom bereiken. Meer zelfs, The Tremeloes werden pas echt populair nadat ze met hem (in 1965) hadden gebroken…
vitti2_large85 jaar geleden werd de Italiaanse actrice Monica Vitti geboren. Zij is beroemd geworden door haar vertolkingen in de films van Michelangelo Antonioni, namelijk L’avventura (1960), La notte (1961), L’eclisse (1962) en Il deserto rosso (1964).
80-charles-bronson
95 jaar geleden werd in Ehrenfeld (Pennsylvania) Charles Dennis Buchinsky geboren als zoon van Pools-Litouwse immigranten. In 1953 veranderde hij zijn achternaam in Bronson omdat, ten tijde van de communistenjacht van McCarthy, mensen met een Russisch klinkende achternaam meteen verdacht waren. Wij kennen hem vooral uit “Once upon a time in the west” van Sergio Leone uit 1968, een film die in Frankrijk zelfs werd uitgebracht als “L’homme à l’harmonica” (foto). Ondertussen is Bronson wel reeds in 2003 overleden.
65-andre-malraux
115 jaar geleden werd André Malraux geboren. Op 8 januari 1959 zou hij de eerste Franse minister van cultuur worden. Dat was in een regering van de Gaullist Michel Debré. Nochtans had Malraux vooral bekendheid verworven met zijn roman “La condition humaine” uit 1933 en “L’espoir” uit 1937, waarin hij zijn eigen belevenissen in de Spaanse Burgeroorlog (aan de zijde van de Republikeinen) heeft verwerkt (in het personage van Magnin).
p032hs6w215 jaar geleden werd de Italiaanse componist Vincenzo Bellini geboren. Hij zou amper 33 jaar oud worden, maar op die tijd toch een omvangrijk oeuvre nalaten, waaronder vooral een trits belcanto-opera’s als “La sonnambula”, “Norma” en “I Puritani”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.