Het is vandaag al 20 jaar geleden dat de beloftevolle Amerikaanse zangeres Eva Cassidy op veel te jonge leeftijd is heengegaan door kanker.

02-ann-lauwereins25 jaar geleden heb ik zangeres An Lauwereins (die toen nog vooral voor de musicalafdeling van het Ballet van Vlaanderen werkte) geïnterviewd in de fameuze “Boerinnekes” in Antwerpen, waar ook de foto werd genomen.
tumblr_inline_negjbdlaag1s2n70p
Dat was precies op de dag dat de Amerikaanse liedjesschrijver (partner van Doc Pomus) en chansonnier Mort Shuman is gestorven aan leverkanker, hij was pas 54 jaar oud.
2766_tn
En nog op die dag stierf de Amerikaanse filmregisseur Irwin Allen, vooral bekend van rampenfilms. Hij werd 75.
k-d-lang-watershed-tour-1255 jaar geleden werd de Canadese zangeres Kathryn Dawn Lang geboren, beter gekend als k.d.lang (zonder hoofdletters). Persoonlijk vind ik haar belangrijker als icoon voor de lesbische beweging (misschien zelfs voor de transgenders) dan als zangeres, maar soms kan ze wel eens verrassend uit de hoek komen.
giuseppe-sinopoli-c-tanja-niemann-dg
70 jaar geleden werd de Italiaanse dirigent Giuseppe Sinopoli geboren. Hij zal al op 54-jarige leeftijd overlijden aan een hartaanval.
83-bruce-welch-met-cliff-richard-en-hank-marvin
75 jaar geleden werd Bruce Welch geboren, de ritmegitarist van The Shadows. Op de foto zie je hem links naast Cliff Richard en zijn levenslange vriend Hank Marvin. Als ritmegitarist was Welch minder belangrijk dan sologitarist Hank Marvin, maar daar staat tegenover dat hij als componist een belangrijke rol heeft gespeeld in de comeback van Cliff in de jaren zeventig en bij het lanceren van Olivia Newton-John b.v.
11-adele-dixon80 jaar geleden zond de BBC de eerste televisiebeelden uit. Na een soort van inzegening om drie uur in de namiddag, volgt er een korte nieuwsuitzending en dan een variété-uitzending van een half uur met o.a. een optreden van Adèle Dixon (foto), die op dat moment de hoofdrol speelt in een West End musical “Over she goes”. ’s Avonds om negen uur is er opnieuw een uitzending, deze keer met een soort van “making of” van wat er ’s namiddags was te zien en een programma van een half uur met een aantal reportages. Deze uitzending had enkel een “novelty” aspect. Op dat moment waren er immers ongeveer 400 ontvangers. Aangezien de aanschaf van een toestel heel duur was, konden enkel de betere standen zich dit veroorloven, maar deze keken snobistisch tegen het medium aan.
37-luchino-visconti-en-alain-delon110 jaar geleden werd de Italiaanse regisseur Luchino Visconti (links op bovenstaande foto naast Alain Delon) geboren in Milaan als telg uit een oud adellijk geslacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.