10 jaar geleden
De Amerikaanse schrijver William Styron (“Sophie’s choice”) sterft op 81-jarige leeftijd aan een longontsteking.

94-silvio-varviso
Op dezelfde dag overleed ook de Zwitserse dirigent Silvio Varviso. Hij was één jaar ouder dan Styron. Hij was jarenlang muziekdirecteur van de Vlaamse Opera. Toen hij dus in Basel overleed, reisde de Vlaamse Opera dan ook met een grote delegatie af naar Zwitserland om hun geliefde dirigent te eren.
hqdefault
20 jaar geleden stierf Jan Theys in Vilvoorde aan een hartaanval.
75-medewerkers-aan-geestesleven-van-vooruitDiezelfde dag overlijdt ook Jos Murez, jarenlang medewerker aan de rubriek “Geestesleven” van Vooruit. In 1971 volgde hij zelfs Louis Paul Boon op als leider van deze rubriek. Op bovenstaande foto uit 1962 staat hij dan ook vlak achter Louis.
tiktak_thumb35 jaar geleden kregen we de eerste aflevering te zien van “Tik Tak”, het veel gelauwerde kleuterprogramma van Mil Lenssens.
68-michelle
50 jaar geleden schreef ik “Michelle”, een luisterspel dat werd opgenomen door Rony Vercauteren, eerst bij hem thuis, nadien bij Etienne Van Damme. Het verhaal ging over The Beatles, zijnde Paul Vermeulen als John Lennon, Erik Westerlinck als George Harrison, Rony Vercauteren als Ringo Starr en ikzelf als Paul McCartney. Erik vertolkte met kopstem ook nog de titelrol en Etienne Van Damme nam zowat alle andere rollen op zich.
lionel-van-damme
75 jaar geleden werd in Torhout de latere profwielrenner Lionel Van Damme geboren. Hij was dus een leeftijdsgenoot van mijn Rode Vaan-collega Jan Mestdagh, die eveneens in Torhout is opgegroeid. Het moet zowat het dichtste geweest zijn dat Jan ooit bij het wielrennen is gekomen…
65-johan-en-de-alverman
95 jaar geleden werd Lo Vermeulen (1921-2014) geboren, bekend als schrijver van tal van jeugdseries op de BRT. De bekendste daarvan is ongetwijfeld “Johan en de Alverman” (foto).
truaya-1-1024x530105 jaar geleden werd in Armenië Lev Aslanovitsj Tarasov geboren. Als Henri Troyat zou hij later in Frankrijk een vooraanstaand schrijver worden.
zulu120 jaar geleden is bovenstaande foto van een Zulu-huwelijk wereldnieuws, aangezien het de eerste keer is dat het magazine “National Geographic” blote borsten afdrukt.
filehandler
135 jaar geleden overleed de dichter Jacques Perk op 22-jarige leeftijd door een longaandoening.
tmp2189_thumb
145 jaar geleden werd de Amerikaanse schrijver Stephen Crane, vooral bekend van “The Red Badge of Courage”, geboren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.