Het is vandaag 75 jaar geleden dat Hank B.Marvin, de legendarische gitarist van The Shadows, werd geboren.

sheridan019
55 jaar geleden
Op 28 oktober 1961 vraagt in Liverpool ene Raymond Jones in de platenwinkel van Brian Epstein naar “My bonnie”, het singeltje dat uit de Tony Sheridan-elpee werd getrokken. Waardoor Epstein besluit zijn lunchtijd van 9 november nuttig te gebruiken en eens te gaan luisteren (of was het eerder “kijken”?) wie die Beatles nu eigenlijk waren, die op dat moment optraden in de Cavern. The rest is history. (Links de originele versie, rechts een heruitgave toen The Beatles reeds beroemd waren.)
xmas2
45 jaar geleden
John Lennon neemt “Happy X-mas/War is over” op.
flor007tenh02ill20
Het is vandaag 35 jaar geleden dat de Antwerpse operazanger en -directeur Renaat Verbruggen is gestorven. (Op de foto samen met Renaat Veremans uit de reeks “Ten huize van” op 3 april 1959.)
59-warren-barguil-met-de-franse-ploeg25 jaar geleden
Geboorte van de Franse wielrenner Warren Barguil. Op bovenstaande foto van Marc Hooftman draagt hij de gele trui in de Ronde van de Toekomst 2012, die hij ook zou winnen.
56-campenaerts-victor
Ook onze landgenoot Victor Campenaerts werd diezelfde dag geboren (foto Erik Westerlinck).
hofland
Op 28 oktober 1991 zag ik in Arca een productie van Theater Malpertuis, namelijk “De Alibicentrale”, een stuk van H.J.A.Hofland (onder pseudoniem S.Montag) in een regie van Dirk Buyse. H.J.A.Hofland werd geboren in Rotterdam in 1927 en is dit jaar (op 21 juni) overleden. Hofland was zijn gehele carrière verbonden aan NRC Handelsblad en zijn voorgangers. Hij was hoofdredacteur van het Algemeen Handelsblad, tot die krant in 1970 fuseerde met de Nieuwe Rotterdamsche Courant tot het huidige NRC Handelsblad. Zijn bekendste journalistieke boek was Tegels lichten. De belangrijkste Nederlandse journalistieke prijs, De Tegel, is daar naar vernoemd. Onder het pseudoniem S.Montag schreef hij een wekelijkse rubriek met persoonlijke observaties over talloze onderwerpen. Daarvan verschenen in de krant 1845 afleveringen. De laatste aflevering verscheen 4 juni 2016, over afval. Hofland werd in 1999 uitgeroepen tot Journalist van de Eeuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.