Zoals bijna iedereen leerde ik de Mexicaanse actrice Salma Hayek kennen in de horrorfilm “From dusk till dawn” van twintig jaar geleden (bovenstaande foto). Toen was ze dus dertig jaar. Vandaag viert ze haar vijftigste verjaardag…

Haar vader komt uit Libanon, en haar moeder uit Mexico. Op haar twaalfde werd ze naar Louisiana in de VS naar een katholieke school gestuurd, maar toen ze daar werd weggestuurd, kwam ze bij een tante in Houston terecht. Toen ze later in Mexico-Stad ging studeren, gaf ze die studie op om actrice te worden, zeer tegen de wil van haar familie.
Hayek heeft een relatie gehad met acteur Edward Norton (1999-2003) en met acteur Josh Lucas (2003-2004), maar trouwde op 14 februari 2009 in Parijs met de Fransman François-Henri Pinault. Het stel trouwde op 25 april 2009 voor een tweede keer, ditmaal vond de huwelijksplechtigheid plaats in Venetië. Samen hebben ze een dochter. En dat is zowat alles wat Wikipedia over haar heeft te melden…
Gelukkig voegt Alcide daar nog wat aan toe: “Elle commence sa vie par l’étude de la gymnastique, mais sa passion pour la comédie l’emportera bientôt, devenant une véritable star au Mexique. Elle se fait notamment connaître par son rôle dans la série Teresa en 1989. Par la suite, elle se rend aux États-Unis afin d’y tenter une carrière. Robert Rodriguez, le réalisateur de Desperado, la remarque dans un talk show en langue espagnole et tombe sous le charme. Il lui donne la chance de sa vie en lui offrant le rôle principal aux côtés d’Antonio Banderas.”
Zelf heb ik haar ook nog aan het werk gezien in de misdaadkomedie “After the sunset” (Brett Ratner, 2004), waarin ze blijkbaar ook weer met het grootste plezier haar voornaamste troeven (met name haar borsten) uitspeelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s