Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat mijn ouders voor het eerst op vakantie gingen naar Monieux, een klein dorpje aan de voet van de Mont Ventoux. We verbleven daar in het huis van Albert Schilders, de politiecommissaris van Temse en op dat moment dus de baas van mijn vader. Die eerste reis was in gezelschap van de familie van Marcel Van Nespen, een andere politieagent uit Temse. Ik kan niet zeggen dat deze eerste kennismaking een groot succes was. Ik was nog net iets te jong om zelf op avontuur te trekken en steeds achter mijn ouders aanhollen was nu niet direct een aantrekkelijk vooruitzicht. Dat zou het jaar daarop helemaal anders worden toen ik me integreerde in een grote bende jongeren van ter plaatse, maar ook van andere vakantiegangers (uit Marseille o.a.). Vooral de aanwezigheid van een aantal beeldschone meisjes zal daar zeker toe hebben bijgedragen. Hieronder vindt men een link naar deze avonturen en tevens ook naar de belevenissen van een aantal andere mensen. Zowel Albert Schilders als zijn echtgenote zijn ondertussen reeds overleden en het huis is nu eigendom van niemand minder dan de Gentse auteur Stefan Hertmans, tevens een medestudent destijds in de Germaanse. Over toeval gesproken!

Mijn eigen ervaring
Die van Albert Schilders
Die van Luc De Ryck
Die van Peter Mayle
Reisverhalen van anderen
Enkele aanbevolen autotochtjes
Luistervoorbeelden

Een gedachte over “Vijftig jaar geleden: eerste vakantie in Monieux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.