Het is vandaag al 35 jaar geleden dat de Jamaicaanse reggae-zanger Bob Marley aan kanker is overleden.

Op 25 september 1980 gaf Bob Marley in Pittsburg (VS) zijn laatste optreden, zo vertelt Alcide op zijn website, al is het merkwaardig is dat hij dit zelfde verhaal ook nog eens vertelt op 8 oktober. Maar goed, op 25 september schrijft hij dus: “À Pittsburgh, aux Etats-Unis, Bob Marley chante seul Redemption song devant son groupe, effondré. L’ambassadeur du reggae est malade. Atteint d’un cancer depuis 1977, il est de plus en plus affaibli, les Wailers savent qu’il ne pourra plus remonter sur scène. Bob Marley mourra durant son sommeil à l’hôpital de Miami le 11 mai 1981. Il sera enterré chez lui à St.-Ann en Jamaïque le 21 mai, après des funérailles nationales.”
Vier jaar eerder werd er reeds een aanslag gepleegd op Bob Marley. Hij werd door twee revolverschoten geraakt, maar twee dagen later treedt hij reeds opnieuw op.
Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik nooit een Bob Marley-fan ben geweest (alleen “No woman no cry” kon me raken, en het reeds genoemde “Redemption song”). Ik ben zelfs nooit een reggae-fan geweest. Toch heb ik er ooit een stuk over geschreven, waarover ik redelijk tevreden ben.

Een gedachte over “Bob Marley (1945-1981)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.