Ik weet niet of iemand van jullie de rubriek “vandaag jarig” op de Wielersite volgt, maar anders zal die gezien hebben dat vandaag de Nieuw-Zeelandse renner Anonymous (rechts op de foto) 55 jaar wordt.

Ik was natuurlijk nieuwsgierig wie dat dan wel mocht zijn, maar net op het moment dat ik op de link wou klikken, had ik een time-out zodat ik opnieuw moest inloggen. Deze keer ging ik niet via “vandaag jarig” maar tikte ik de naam Anonymous in bij de zoekfunctie naar wielrenners. En zo bleken er vier Anonymous te bestaan. Vier renners met een eigen geboortedatum, eigen ploegen waarbij ze hebben gereden en een eigen palmares. Als men echter op dat palmares klikt, vindt men ook terug:
1.Anonymous
2.Renner X
3.Renner Y
enz.
Dat is toch wel zeer vreemd. Ik neem dus aan dat dit vier renners zijn die op basis van de wet op de privacy bezwaar hebben dat ze worden vermeld op de Wielersite (en dus ook hier). Maar hoe kan je nu anonimiteit eisen voor een uitslag van een wedstrijd waarin men wel degelijk een bepaalde plaats heeft behaald? Misschien heeft de Wielersite onmiddellijk bakzeil gehaald als de renners in kwestie protesteerden tegen hun naam op de site, maar juridisch gezien hebben die renners volgens mij geen poot om op te staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.