Het is ook al een jaar geleden dat ik op een kamer van Hotel Gala met mijn zoon John meemaakte hoe zijn Duitse naamgenoot na Milaan-San Remo ook Parijs-Roubaix op zijn naam schreef: een merkwaardige dubbel! (*)

Ondertussen ligt John Degenkolb helaas ook al maanden in de lappenmand omdat een Britse dame op Spaanse bodem dacht dat ze nog in Gibraltar zat en dus op het linkerbaanvak mocht (of zelfs moest) rijden. Bijna de helft van de Giant-Alpecin-ploeg werd uitgeschakeld en John Degenkolb was één van de ergste slachtoffers. Eerst dacht men dat de vinger die bijna helemaal van zijn hand was gerukt de ergste kwaal zou vormen, maar op dit ogenblik is het vooral een aanhoudende duizeligheid die Degenkolb uit de competitie houdt. Hij vindt het niet verantwoord om op die manier te koersen en een gevaar te betekenen, niet enkel voor hemzelf, maar ook voor de andere renners in het peloton (onderstaande foto Erik Westerlinck).
1 John DEGENKOLB GER TGA 26 5:49:51
2 Zdenek STYBAR CZE EQS 30 +0
3 Greg VAN AVERMAET BEL BMC 30 +0
4 Lars BOOM NED AST 30 +0
5 Martin ELMIGER SUI IAM 37 +0
6 Jens KEUKELEIRE BEL OGE 27 +0
7 Yves LAMPAERT BEL EQS 24 +7
8 Luke ROWE GBR SKY 25 +28
9 Jens DEBUSSCHERE BEL LTS 26 +29
10 Alexander KRISTOFF NOR KAT 28 +31
(De Wielersite)

(*) Sean Kelly deed het hem voor in 1986.

Degenkolb John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.