In februari organiseerde het gemeentelijk Cultuurcentrum in het Gemeentemuseum de expo Kunstwerken van overleden Temsese Kunstenaars. Het betrof vooral portretten die in de regel bekende Temsenaars voorstellen. Op de expo, die grote belangstelling kende, hingen ook de portretten van 6 burgemeesters. Het portret van Désiré Van Riet (zie hierboven) is van de hand van Flavien. Het schilderij werd een paar decennia geleden geschonken aan Désiré Van Riet, die het doorschonk aan de gemeente.
Kunstenaar Flavien was niet bekend, vandaar dat het Gemeentebestuur een publieke oproep deed om nadere info te bekomen. Het raadsel was spoedig opgelost. Flavien is de artiestennaam van Paul Vandaele (Turnhout, 1950 – Gent, 2008). In de jaren 1980-90 woonde hij in St.-Niklaas en stelde hij meermaals tentoon in het Waasland. Flavien was zijn derde naam.

Info: museumfunctionaris Elke Koppen, tel. 03 710 12 52, museum@temse.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.