Op donderdag 10 december wordt het nieuwe boek van Freek Neirynck: “Wie es/woas Wie in de Gensche Voolksmeziek” voorgesteld in het Gentse Congrescentrum ICC, Citadelpark door lic. Frank Beke geanimeerd door Gentse volkmuziekartiesten als: Noël Fack, GidovanGent, Danny Sinclair, Rudy Brevvaeys, Bart Devaere, George Valentino Van Zeeveren,…

De feestelijke pers- en publieksvoorstellingvoorstelling met een Sneukelresepse is gratis toegankelijk van 17 tot 19 uur in de zalen van het ICC,vóór de Uitreiking van de Gentsche Antsjes 2015 van de Gentsche Sosseteit.
De hard cover komt uit bij Snoeck Uitgevers als het slotstuk van zijn Gentse trilogie. Eerder schreef hij al het “Gents Zakwoordenboek (vierde druk) en het “Gents Zegswijzenboek” (2013, Artusuitgevers) Neirynck werkte er vier jaar aan met de hulp van gespecialiseerde lemmamedewerkers Frans Babbelaar, Eddy Daese, Luk De Bruyker, René Deherdt, Guido De Leeuw, Ronny De Schepper, Alex De Teyger, Luc Lekens, Eddy Levis, Claude Marrissael, Tina De Gendt. De kaft werd ontworpen door de Gentse kunstenaar Marcel Bonnaerens en de achterkaft werd versierd met een foto van Firmin De Maître.
“Wie es/woas Wie in de Gensche Voolksmeziek” telt meer dan 700 lemma over 256 bladzijden mbt de Gentse volkse muziek tussen 1750 en 2015. Het zijn zowel biografische gegevens omtrent personen, groepen als genres waarin liedjes gebracht werden in de Gentse streektaal. Ook muzikale termen die er verband mee houden worden toegelicht door de auteur van boeken over het Gents
Freek Neirynck schreef en regisseerde zelf scripts en liedjes voor o.a. ’t Spelleke van Drei Kluite, Will Ferdy, Lily Castel, Rosa Geinger… maar ook enkele romans en werd bekroond met (internationale) literaire prijzen voor zijn theaterstukken. Hij is Perfesser Gensch in het Stedelijk Onderwijs van de Stad Gent.
Het boek kost € 19,50 in de betere boekhandel en in de Gentse Stadswinkel (onder het Belfort), het STAM en het Huis van Alyn. Op de boekvoorstelling op 10 december krijgen de 66 eerste kopers gratis een collectors item exemplaar van een strippagina (een hommage aan Walter De Buck en Pierke Pierlala) die Neirynck op weg naar zijn zesenzestigste realiseerde met striptekenaar Frank Lauwers voor het tweede Gentse Pierkesstripalbum en die bedreigd werd met censuur, waarop hij ze terug trok samen met de inleiding tot het boek die hem gevraagd was. De striptekenaar zal aanwezig zijn ter plekke om ze te signeren, evenals de lemmamedewerkers en een aantal van de artiesten die in het boek figureren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.